geld

Aanvragen Kindpakket en/of sport en cultuurfonds

Niet vergeten:

Tot 1 augustus 2019 kunt u de regelingen voor sport en cultuur en/of het kindpakket aanvragen. Ook de bijdrage voor schoolkosten kunt u tot 1 augustus 2019 aanvragen. Deze regelingen zijn er voor mensen met een laag inkomen.

Het maximum netto maandinkomen zonder vakantiegeld per 1-1-2019.
Alleenstaande/alleenstaande ouder: Jonger dan pensioen gerechtigde leeftijd €1.170. Ouder dan pensioen gerechtigde leeftijd €.1.309

Echtpaar/ samenwonend : Jonger dan pensioen gerechtigde leeftijd €1.671. Ouder dan pensioen gerechtigde leeftijd €1.783.

Het huidige subsidiejaar loopt tot en met 31 juli 2019 . 1 Augustus 2019 begint het nieuwe subsidiejaar en dan kunt u voor het nieuwe subsidiejaar vergoedingen aanvragen. Niet eerder!

kindpakket:

Hebt u een laag inkomen en kinderen tot en met 17 jaar? Dan kunt u een kindpakket aanvragen. Het kindpakket bestaat uit een aantal onderdelen die u in één keer kunt aanvragen. Die onderdelen zijn: schoolkosten, sportieve en culturele activiteiten, zwemlessen, een fiets, een kledingbon, een identiteitskaart, een pc of laptop en het lidmaatschap voor de Speel-o-theek.

Het kindpakket gaat elk jaar op 1 augustus in. U moet het elk jaar opnieuw aanvragen.

Hebt u een uitkering van Werk en Inkomen? Dan hoeft u de volgende onderdelen uit het kindpakket niet zelf aan te vragen:

  • schoolkosten
  • kledingbon
  • speel-o-theek.

U ontvangt daarover automatisch bericht.De andere onderdelen van het kindpakket kunt u heel gemakkelijk digitaal aanvragen. U hebt daarbij wel uw DigiD nodig.

Lukt het niet om het kindpakket digitaal aan te vragen? Vul dan het aanvraagformulier kindpakketOpen pagina in nieuw venster (Pdf) in en stuur het, samen met de bewijsstukken, naar: Gemeente Hengelo, Antwoordnummer 168, 7550 VB Hengelo. Een postzegel is niet nodig.U kunt het aanvraagformulier ook ophalen bij de Publieksbalie in het Stadskantoor en bij de Bibliotheek.

SPORT EN CULTUURFONDS:

Wilt u lid worden van de bibliotheek? Of naar een voorstelling van Schouwburg Hengelo? Als u ouder bent dan 18 jaar en een laag inkomen hebt, dan komt u misschien in aanmerking voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds.