Skip to main content

Sport- en cultuurfonds Hengelo

Sport- en cultuurfonds voor inwoners van Hengelo

 

Sportieve, culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten
U kunt voor verschillende sportieve, culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten een bijdrage aanvragen. Bijvoorbeeld voor de contributie van een sportvereniging, cursuskosten of een gezinsabonnement van het Twentebad. Deze bijdrage is maximaal € 110,- per persoon per jaar.
U kunt het aanvraagformulier hier downloaden of printen.

Vakantie
Voor vakantieactiviteiten in Nederland kunt u jaarlijks een bijdrage krijgen: voor meerdaagse vakantieactviteiten of voor ééndaagse actviteiten. Voor meerdaagse activiteiten kunt u een bijdrage krijgen van € 50,- per persoon. Bijvoorbeeld voor het stageld van de camping of huur van een vakantiehuisje. Voor ééndaagse actviteiten kunt u een bijdrage krijgen van € 25,- per persoon. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan een museum, dierentuin of pretpark. U kunt aanvragen van 1 januari tot en met 31 december.

Bibliotheek
U kunt een gratis lidmaatschap krijgen voor uzelf of uw partner. De gemeente betaalt het lidmaatschap direct aan de bibliotheek. U hoeft zelf niets te betalen. Kinderen tot en met 17 jaar kunnen altijd gratis lid worden.

Let op: heeft u al een gratis abonnement, dan hoeft u niets te doen. De gemeente verlengt na toetsing elk jaar automatisch uw abonnement. Bent u lid van de bibliotheek en betaalt u zelf uw abonnement? Of bent u nog geen lid en wilt u graag een abonnement? Vul dan de bon in op het aanvraagformulier en lever de bon in bij de bibliotheek.

Rabotheater 
U kunt per seizoen korting krijgen op vijf voorstellingen in het Rabotheater. De korting is 50% van de toegangsprijs. Dit geldt voor uzelf, uw partner en kinderen tot en met 17 jaar.

Poppodium Metropool
In plaats van het Rabotheater kunt u ook poppodium Metropool te bezoeken. U kunt per seizoen voor 5 optredens korting krijgen. De korting bedraagt 50% van de toegangsprijs.

Gratis lidmaatschap Speel-o-theek
Als gezin met kinderen kunt u een gratis lidmaatschap voor de Speel-o-theek krijgen. U kunt kosteloos van het speelgoedaanbod gebruik maken.

Voorwaarden
Om voor deze bijdrage in aanmerking te komen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:
•  U woont in Hengelo
•  U bent 18 jaar of ouder.
•  U bent geen student
•  U moet kunnen aantonen dat u de kosten echt maakt
•  Uw netto inkomen mag niet hoger zijn dan de bedragen in onderstaande tabel


Vanaf 01-07-2017 Tot pensioengerechtigde leeftijd (PGL) Op pensioengerechtigde leeftijd (PGL)
Alleenstaande / alleenstaande ouder € 1.125 € 1.264
Echtpaar / samenwonend € 1.607 € 1.727