Skip to main content

Hulp bij overstappen naar collectieve verzekering (2016)

Hebt u vragen over de collectieve zorgverzekering van Menzis of kunt u hulp bij het overstappen gebruiken? Overstapcoaches van Menzis en medewerkers van de hulpdienst Hengelo zijn op dinsdag 29 november, 13 december en 20 december van 09.00 tot 13.00 uur in het wijkcentrum Hengelose Es, Uitslagsweg 47. Op dinsdag 6 december kunt u van 09.00 tot 13.00 uur naar de overstapcoaches in het Kulturhus in Borne. Een afspraak maken is niet nodig.

Zorgverzekering GarantVerzorgd
Speciaal voor mensen met een laag inkomen biedt de gemeente Hengelo samen met Menzis een zorgverzekering aan. Deze verzekering is zeer uitgebreid en geeft zekerheid over extra zorg. Denk hierbij aan een ruime vergoeding van fysiotherapie, brillen en contactlenzen, tandartskosten, eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp en het gratis meeverzekeren van kinderen. Zo verkleint u de kans op onverwachte kosten.

Voor wie?
U komt voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking als u een laag inkomen hebt. U hebt een laag inkomen als het netto inkomen van u en uw partner lager is dan de bedragen die in tabel staan.

 

Voorwaarden zijn ook dat u in Hengelo moet wonen en aanvullende verzekeringen (ExtraVerzorgd en TandVerzorgd) moet afsluiten. De gemeente betaalt mee aan de collectieve verzekering.

Kies het pakket wat bij u past
U hebt de keuze uit drie aanvullende verzekeringen en drie tandartsverkiezingen. In elk pakket worden veelvoorkomende ziektekosten vergoed zoals een bijdrage in de kosten van een bril, tandarts, fysiotherapie en een eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp.
Het meest uitgebreide pakket is GarantVerzorgd 3. Dit is vooral bedoeld voor mensen die elk jaar veel medische kosten hebben, zoals chronisch zieken. Dit pakket heeft de meest uitgebreide dekking en ook het eigen risico van 385 euro wordt volledig vergoed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.