Skip to main content

Cliëntenorganisaties luiden de noodklok over de kostendelersnorm

De samenwerkende cliëntenorganisaties maatschappelijke opvang in de vier grote steden, hebben een brandbrief gestuurd om aandacht te vragen voor problemen die ontstaan door de kostendelersnorm. Deze wettelijke maatregel zorgt ervoor dat meer mensen, volwassenen en jongeren tot 27 jaar, onder de armoedegrens terecht komen.

Diverse landelijke belangenorganisaties hebben brieven aan de Kamer gestuurd waarin zij aandringen op maatregelen om verdere schade te voorkomen. Staatssecretaris Klijnsma heeft toegezegd dat zij een verzamelbrief aan de gemeenten stuurt waarin zij toelicht dat gemeenten in geval van schrijnende situaties zelf de omstandigheden kunnen en dienen te beoordelen.

Totdat de brief van Klijnsma er is hebben de meeste gemeenten nog geen maatwerk oplossingen gecreëerd. Intussen geraken meer en meer mensen in steeds erger wordende problemen. De samenwerkende belangenorganisaties dringen erop aan dat gemeenten snel in actie komen en op zijn minst invulling geven aan de ruimte en beleidsvrijheid die de staatssecretaris in de uitvoeringspraktijk biedt.

Brandbrief ‘Door de kostendelersnorm verder van huis’.

 

One thought to “Cliëntenorganisaties luiden de noodklok over de kostendelersnorm”

 1. Mijn situatie zoon word 21 en mijn wwb word naar 50% gebracht , met andere woorden ik moet mijn kind het huis uitzetten om vermindering van mijn wwb te voorkomen.
  Hoe bizar is dat ???
  Nu kunt u denken ga dan aan het werk, helaas word ik door mijn handicap nergens aangenomen ik solliciteer me suf maar telkens krijg ik 0 op m’n bord, ook een uitkering bij UWV word van de hand gedaan want ik heb toch een wwb uitkering dus ik kan me redden.
  Maar hoe ga ik me redden als m’n wwb naar 50% word gezet? ik heb meer kinderen en kan van het bedrag wat ik nog ontvang van de wwb mijn huur niet eens meer betalen…. ( help wie heeft er een kamer over)

  Laten we eerlijk zijn de jeugd krijgt geen mogelijkheid meer om op zich zelf te gaan wonen en de ouders worden gedupeerd omdat je kind niet uit huis kan gaan omdat de financiele middelen er niet voor zijn.

  Lang leve de wetgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.