Skip to main content

Tilburg gaat bijstand bieden zonder beperking

Tilburg wil stoppen met het controleren van mensen in de bijstand. Dat is beter voor hun gezondheid en voor hun kans op werk, denkt de gemeente.

Tilburg wil de wettelijke regels die gelden voor de bijstand, bijvoorbeeld over bijverdiensten, tijdelijk buiten werking stellen. Het gaat om een proef met een kleine groep mensen. De gemeente hoopt op toestemming uit Den Haag voor dit ‘vertrouwensexperiment’.

De term ‘basisinkomen’ – iedereen een vast, onvoorwaardelijk inkomen van de overheid – wil Tilburg niet gebruiken. “Wat wij willen is iets anders: een proef met een kleine, specifieke groep mensen in de bijstand”, zegt gemeentewoordvoerder David Chapman. “We willen zien wat zij doen wanneer zij niet gebonden zijn aan regels. Wat gebeurt er met hun gezondheid? Gaan ze op zoek naar werk? Of gaan ze vrijwilligerswerk doen?”

Lees meer op de website van ‘Trouw’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.